Actueel

Excursie naar GGT in Iserlohn

Op 6 februari 2014 organiseerde GEEF samen met het Zorg Innovatie Forum een excursie naar het Gesellschaft für Geronto Technik in Iserlohn (Duitsland). 

Langer zelfstandig thuis wonen is een onderwerp dat veel mensen boeit gezien het aantal inschrijvingen voor de busreis naar het GGT in Iserlohn te Duitsland. Tijdens de voorbereidingen bleek het aantal belangstellenden zo groot dat we uiteindelijk een grotere bus hebben gehuurd en dan nog bleef er een wachtlijst met belangstellenden over.


GGT01De bus vertrok om ca 7.15 uur vanuit Drachten waarna er mensen in Haren en Emmen werden opgepikt. Op de heenweg hebben we van vijf presentaties kunnen genieten. Presentaties waarin de zoektocht werd beschreven naar de landelijke opgave om 100.000 en meer woningen toekomstbestendig te maken tot presentaties van de huistest.nl en de verplaatsbare badkamer die KIP ontwikkeld heeft.

Na de aankomst in Iserlohn werden we getrakteerd op een korte introductie waarin verteld werd dat 20 jaar geleden deze organisatie is opgezet met als doel: inzicht te geven in de mogelijkheden die toeleveranciers ontwikkelen om een comfortabel huis in te richten waar je ook zelfstandig kunt blijven wonen als je ouderdomsklachten ontwikkelt en zelfs als je verpleegd moet worden.

In de visie van GGT is het verstandig om je woonomgeving in te richten als je er de kracht nog voor hebt. Als je dit pas gaat doen als je het nodig hebt, dan ben je te laat omdat de impact van huisaanpassingen dan komen naast de impact van de ouderdomskwalen die je ontwikkelt.

GGT02Daarnaast is de overtuiging dat veel van de materialen en hulpmiddelen zo ontwikkeld kunnen worden dat ze comfortabel zijn op je 50-60ste levensjaar en je kunnen ondersteunen als je ouder wordt. De visie van GGT is uitgewerkt in een 'Huis van het Heden' showroom van 1200 m2, circa 15 maal zo groot als het Huis van het Heden in Leeuwarden en het bewijst dat de visie in de praktijk te realiseren is.

In ruim twee uur tijd zijn we langs honderden slimme oplossingen geleid en regelmatig kregen we het idee "He, dat is leuk en zou thuis zeker niet misstaan". Vanuit het GGT hebben we een boekwerk meegenomen met alle produkten die ze daar tentoonstellen, waarvan een aantal zeker ook in het Huis van het Heden zouden passen. Na alle presentaties en rondleidingen was de busreis terug een goed moment om met elkaar te netwerken en vol inspiratie nieuwe verbindingen te leggen.

  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren