Actueel

Updates Huis van het Heden

In het Huis van het Heden demonstreert Platform GEEF oplossingen die veiliger, toegankelijker en comfortabeler wonen mogelijk maken. Regelmatig passen we deze ruimte aan met nieuwere of slimmere toepassingen en technologieën. 

Recentelijk zijn de volgende toepassingen toegevoegd of gewijzigd in het Huis van het Heden:

Beeldtelefonie

Een steeds bekender wordende toepassing van technologie in de zorg is het leveren van zorg op afstand. Door middel van een tablet of beeldtelefoon kunnen zorgverleners en cliënten face-to-face contact hebben, zonder dat de zorgverlener daadwerkelijk bij de cliënt thuis hoeft te komen. Door deze inzet is de zorgverlener niet langer veel tijd kwijt aan het reizen maar kan deze direct en 24/7 (vanuit de zorgcentrale) voor de cliënt klaar staan. Door het gebruik van deze technologie is er bijvoorbeeld in de thuiszorg de ruimte om vaker, meestal op controle gericht, kortdurend contact met de cliënt te zoeken. Doordat er op reistijd wordt bespaard, kan een cliënt binnen dezelfde tijd meer contact met een zorgverlener hebben. De tijd wordt op deze manier veel efficiënter gebruikt.

Om niet alleen zorgmedewerkers maar ook studenten, mantelzorgers en andere (in de toekomst) bij de cliënt betrokken personen te laten ervaren hoe zorg op afstand werkt, hebben we twee beeldtelefoons in het Huis van het Heden geplaatst. Deze telefoons staan gescheiden van elkaar en kunnen met elkaar bellen, zodat bezoekers in de praktijk kunnen ervaren hoe het is om de beeldtelefoon te gebruiken. U kunt zien hoe simpel het toestel werkt en hoe gemakkelijk deze te bedienen is.

BB1
Tevens kunt u zien dat de beeldtelefoon, zeker voor ouderen, een heel herkenbaar apparaat is dat vanuit hetzelfde principe als een normale telefoon werkt. Mede hierdoor is een beeldtelefoon ook geen storend modern of onherkenbaar apparaat dat men plotseling in huis heeft. Doordat de beeldtelefoon in het Huis van het Heden ook in een huiselijke setting staat, kunnen de bezoekers ervaren dat een beeldtelefoon onopvallend binnen het interieur past.
BB2


True-Kare

Zoals in de laatste nieuwsbrief van 2013 reeds aangekondigd, beschikken we in het Huis van het Heden sinds kort over enkele toepassingen van True-Kare. True-Kare heeft een mobiele telefoon ontwikkeld die tevens beschikt over een alarmeringsfunctie en als platform dient voor verschillende domoticatoepassingen, zoals een digitale bloeddrukmeter. Naast alle voordelen van het combineren van deze functies, is de telefoon herkenbaar en makkelijk in gebruik en kost het de cliënt op deze manier nog minder moeite om gebruik te maken van de diverse technologische mogelijkheden. Zowel een mobiele telefoon als een alarmeringsknop vergroten de veiligheid van de cliënt en door deze te combineren zijn beide nog makkelijker bij de hand te houden. Tevens is een mobiele telefoon een gangbaar apparaat om op zak te hebben en valt het hierdoor minder op dat iemand alarmering bij zich draagt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een alarmeringsknop die om de hals gedragen wordt).

De mobiele telefoon van True-Kare lijkt sprekend op een normale mobiele telefoon.
TK1
Ook in de werking verschilt de telefoon van True-Kare nauwelijks van een normale mobiele telefoon en beschikt deze over grote en duidelijk leesbare knoppen. Daarnaast is er, naast de alarmeringsfunctie op de telefoon, ook een losse alarmeringszender die de gebruiker bij zich kan dragen.
TK2
De True-Kare telefoon kan gekoppeld worden aan verschillende andere toepassingen en via de telefoon kunnen gegevens bekeken en verzonden worden.
TK3
Bijvoorbeeld een digitale bloeddrukmeter die in gebruik niet verschilt van andere bloeddrukmeters maar als voordeel heeft dat de gegevens via het mobiele netwerk rechtstreeks naar bijvoorbeeld een arts verzonden kunnen worden.
TK4
Wilt u graag eens langs komen in het Huis van het Heden en deze toepassingen met eigen ogen bekijken? Ga dan naar onze agenda en maak een afspraak. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het Huis van het Heden.  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren