Actueel

Participantenbijeenkomst bij de Gemeente Leeuwarden

Verslag van de participantenbijeenkomst op 6 maart 2014.

Op donderdag 6 maart 2014 kwamen de leden van de GEEF-participanten bij elkaar bij MFC Het Mozaiek, voor een participantenbijeenkomst georganiseerd door de Gemeente Leeuwarden. Oebele Herder gaf samen met Saida Youssef een uitleg over de sociale wijkteams.

particpanten060314

Het Mozaiek is de thuisbasis van het sociaal wijkteam Noord. De sociale wijkteams vormen voor de Gemeente Leeuwarden de 'landingsbaan' voor de drie decentralisaties (Participatiewet, Zorg voor Jeugd, en Uitbreiding WMO met onderdelen AWBZ), die gepland staan voor 2015. Saida is teamleider van wijkteam Noord en vertelde zeer gepassioneerd over het werk van haar team. Het versterken van de eigen kracht van de burger staat bij hen centraal. Soms moet je eerst bepaalde praktische problemen (laten) oplossen, bijvoorbeeld schoonmaken van een huis, alvorens aan de slag te gaan met het 'echte' probleem, bijvoorbeeld een verslaving. En dereglijke hulpverlening heeft pas echt kans van slagen wanneer de burger daar zelf achter staat en zoveel mogelijk de regie houdt.

De volgende participantenbijeenkomst is op dinsdag 17 juni 2014, en zal vanaf 16.00 plaatsvinden bij De Friesland Zorgverzekeraar.

  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren