Actueel

Updates Huis van het Heden - mei 2014

In het Huis van het Heden demonstreert Platform GEEF oplossingen die veiliger, toegankelijker en comfortabeler wonen mogelijk maken. Regelmatig passen we deze ruimte aan met nieuwere of slimmere toepassingen en technologie├źn.

Ook de afgelopen periode is er weer de nodige tijd gestoken in het updaten van het Huis van het Heden. Er zijn de afgelopen tijd twee nieuwe producten bijgekomen die gedemonstreerd kunnen worden, namelijk een nieuwe versie van de zorgriem en de dementie-kalenderklok.

De GPS-tracker van de zorgriem die nu in het Huis van het Heden te zien is, is geactiveerd en geeft een dusdanig scherpe locatie dat deze ook binnen de NHL gebruikt kan worden. Naast het bekijken van de zorgriem kan deze dus nu ook echt uitgeprobeerd worden, bezoekers kunnen de drager van de zorgriem volgen via de computer en vervolgens localiseren, wat een bezoek aan het Huis van het Heden een stuk interactiever maakt.

zorgriem


De dementie-kalenderklok is een combinatie van een klok met daarnaast de dag en de datum. Doordat deze kalenderklok in contrasterende kleuren gemaakt is en duidelijk leesbare letters heeft, is deze goed herkenbaar voor mensen met (beginnende) dementie. Het regelmatig aan de tijd en datum herinnert worden (en met name de combinatie hiervan), biedt de dementerende houvast in de structuur van de dag en het tijdsbesef, het helpt hen daardoor om 'bij de tijd' te blijven.

dementiekalenderklok

Ondertussen blijven we dagelijks bezig met het ontdekken van nieuwe technologien en zijn we voortdurend in gesprek met leveranciers en producenten om te kijken welke technieken er in het Huis van het Heden gedemonstreerd kunnen worden. In een volgende update zullen we dan ook weer diverse nieuwe technieken en producten laten zien, die u ondertussen natuurlijk ook vast 'in real life' kunt komen bekijken in het Huis van het Heden. Kijk hiervoor in de agenda op de website of klik hier om een afspraak te maken.

  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
┬ę Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren