Actueel

Zorg&ICT 2014

Op woensdag 26 maart 2014 was GEEF, met vele andere bezoekers, aanwezig op de beurs Zorg&ICT 2014. Een kort verslag.

Net zoals andere jaren was Zorg&ICT alle dagen druk bezocht, en de bezoekers werden niet teleurgesteld in het aanbod dat zij voorgeschoteld kregen. Enerzijds was er een ruim aanbod van interessante sessies, bijvoorbeeld van medewerkers van de Isala Klinieken, een praktijkvoorbeeld van hoe verpleegkundigen wél voldoende betrokken kunnen zijn bij de automatisering van de zorg. Dit gebeurt onder andere door de verpleegkundigen een actieve rol te laten spelen in het ontwikkelingsproces, zij worden betrokken bij het opstellen van een programma van eisen en zij zijn de testgebruikers die betrokken zijn bij het doorontwikkelen van bijvoorbeeld een electronisch dossier.

Daarnaast was er in het enorme aanbod aan stands veel interessante ICT te zien, zowel op domoticagebied als op het gebied van eHealth. Op het speciaal ingerichte eHealth-plein werden onder andere het platform Carenzorgt.nl en verschillende apps van Nedap gedemonstreerd. Daarnaast waren er diverse leveranciers die hun (vernieuwde) aanbod kwamen laten zien. Een aantal leveranciers demonstreren reeds in het Huis van het Heden, zoals Tunstall, die onder andere een nieuw deurslot lieten zien en hun domoticavoorzieningen in verschillende pakketten presenteerden. Daarnaast zijn er ook nieuwe contacten gelegd, bijvoorbeeld met Vivago, die in hun innovatieve zorghorloge een groot aantal woonzorgtechnologieën combineren.

Opvallend was hierbij vooral dat de huidige trend lijkt te zijn om niet langer (voornamelijk) nieuwe technieken te ontwikkelen, maar om de bestaande technieken verder te ontwikkelen en breder toe te passen. Een mooi voorbeeld hiervan is het zorghorloge van Vivago, een horloge dat er aan de buitenkant niet bijzonder uit ziet, maar dat een tal van functionaliteiten herbergt, en deze dankzij een goede batterij langdurig kan laten werken. Deze technieken zijn ieder voor zich in de afgelopen jaren doorontwikkeld en geperfectioneerd, en worden nu als één product aangeboden.

  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren