Actueel

Nieuw in het Huis van het Heden: Pleo

Technologie in het algemeen, en domotica in het bijzonder, is volop in ontwikkeling. Regelmatig worden er daarom dingen in het Huis van het Heden vervangen door verbeterde varianten, of worden nieuwe toepassingen toegevoegd aan het interieur. De nieuwste toevoegingen stellen wij voor op onze website, deze keer is de beurt aan robotdinosaurus Pleo!

Sinds een paar weken is Pleo in het Huis van het Heden aanwezig. Het is een robot dinosaurus die je vanuit het baby stadium alles moet leren. Door elke dag actief met hem te zijn leert hij allerlei dingen bij. Pleo houdt ervan aangeraakt en geknuffeld te worden. Daar reageert hij weer op met geluiden en bewegingen van aanhankelijkheid. Ga je ruw met hem om dan laat hij duidelijk weten dat hij dat niet leuk vind. Door veel sensoren in zijn huid over het hele lichaam en ogen neemt hij waar en reageert.

Voor bijvoorbeeld  kinderen en jongvolwassenen die het moeilijk vinden om contacten te leggen met andere leeftijd genoten kan hij een hulpmiddel zijn. Je bouwt een band met hem op, het wordt je kamaraatje. Heeft Pleo het volwassen stadium bereikt  gaat hij ook zelf op pad. Krijgt hij te weinig aandacht dan gaat hij lopen en op onderzoek uit. Je leert hem alles door leermodules voor zijn neus te houden en een opdracht te geven. Dit zijn voorgeprogrammeerde voorwerpen als bladeren of stenen waarmee je Pleo iets kunt leren. Het kind leert hierbij ook zelf geduld te hebben want Pleo is een baby en moet veel leren.

pleo

  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren