Actueel

Nieuw in het Huis van het Heden: De Obli

Technologie in het algemeen, en domotica in het bijzonder, is volop in ontwikkeling. Regelmatig worden er daarom dingen in het Huis van het Heden vervangen door verbeterde varianten, of worden nieuwe toepassingen toegevoegd aan het interieur. De nieuwste toevoegingen stellen wij voor op onze website, deze keer is de beurt aan de Obli.

De Obli is een handig en intuitief apparaat waarmee kan worden bijgehouden of iemand voldoende drinkt. Deze persoon plaatst zijn eigen karaf of fles in het apparaat, waarna de Obli bijhoudt hoeveel er gedronken wordt. Wanneer de gebruiker te lang niks drinkt, zal de Obli met een vriendelijk oranje lichtsignaal een herinnering geven dat het tijd is om wat te drinken. Wanneer er voldoende gedronken wordt, blijft de lichtcirkel rondom de Obli groen en geeft deze aan hoeveel er die dag al gedronken is, en hoeveel er nog gedronken moet worden. Drinkt de gebruiker tussendoor iets anders dan uit de Obli, bijvoorbeeld een kopje koffie? Dan kan dat met één druk op de knop aangegeven worden en zal de Obli deze hoeveelheid meenemen in de totaal gedronken hoeveelheid.

De Obli kan op verschillende manieren gebruikt worden. Om jezelf op een leuke manier er aan te herinneren om voldoende te drinken en om inzicht te krijgen in een gezonde levensstijl. Maar de Obli kan ook door mantelzorgers gebruikt worden om op afstand te monitoren of iemand voldoende drinkt op een dag en om te zorgen dat iemand daar tijdig aan herinnert wordt. Ook kan de Obli gebruikt worden in de preventiezorg door professionals, als ondersteuning in het individueel monitoren van elke patient en het actief voorkomen van uitdroging.

Kijk voor meer informatie ook op de site van Obli.

obli

  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren