Actueel

Terugblik op het symposium 'Onzichtbaar Aanwezig'

Op dinsdag 13 oktober organiseerde Platform GEEF voor de tweede keer een symposium. Dit jaar was het thema 'Onzichtbaar aanwezig: Hoe zorgt onze oudere zelf voor ondersteuning op maat?'. Onder leiding van dagvoorzitter Oebele Herder zagen de bijna 100 aanwezigen drie zeer diverse sprekers aan het woord. 

Tijdens het symposium werd er live gestreamd via Twitterdienst Periscope, per spreker keken er gemiddeld zo'n 50 individuele kijkers mee. Door de mensen in de zaal werd er actief getwitterd, alle tweets vindt u terug onder de hashtag #onzichtbaaraanwezig. Het gehele symposium is ook terug te kijken, onderaan deze pagina vindt u van elke spreker een video. Benieuwd hoe het symposium werd beleefd door een van de deelnemers? Klik hier om het verslag te lezen van Aafke Klopman, bezoekster van het symposium.

Aan het begin van de dag kwam Omrop Fryslan op bezoek voor een interview met directeur van Platform GEEF, Erik Zwierenberg en Jeanet Dijkema, voorzitter van christelijke ouderenbond PCOB. Zij spraken over de mogelijkheden van technologie en of ouderen daar behoefte aan hebben. De video- en audiofragmenten zijn terug te vinden op de site van Omrop Fryslan, klik hier

Het symposium
Het symposium werd geopend door keynote-speaker Masi Mohammadi. Een wervelende verschijning, zowel in woord als in daad, nam zij ons mee in de wereld van onzichtbare technologie. De mogelijkheden van technologie raken meer en meer bekend, maar hoe integreren we dit naadloos in onze omgeving? En denken we in beperkingen, of denken we in uitdagingen? Met een plan B kunnen soms de mooiste resultaten ontstaan uit 'vloekmomenten'. Met uiteindelijk een duidelijke uitsmijter: Technologie wordt als zuurstof voor ons, onzichtbaar maar ook onmisbaar. 

Kijk de hele presentatie van Masi Mohammadi hier terug:


De praktische invulling van deze ideeën werden geleverd door Randall van Poelvoorde (Robots.nu). Onder toeziend oog van zijn grote vriendin Zora de zorgrobot vertelde hij over de ontwikkeling van technologie, en waarom deze exponentiële groei voor ons, als lineair denkenden, moeilijk bij te houden is. Naast een demonstratie van de mogelijkheden van Zora, liet Randall in beeld en geluid nog diverse andere voorbeelden van zorgoplossingen met behulp van robots zien. 

Kijk de hele presentatie van Randall van Poelvoorde hier terug:


Na de pauze was het beurt aan Stella van Gent, wethouder gemeente Súdwest Fryslân, om de introductie te verzorgen op de officiële kick-off van de bewustwordingscampagne 'Mijn huis op maat'. Zij vroeg zich af waarom het kopen van hulpmiddelen voor langer zelfstandig thuis wonen nog altijd zo'n saaie en grijze bedoening is, ten opzichte van de talloze vrolijke en verwelkomende babywinkels. Vergelijkbare producten, maar voor verschillende levensfases. Een gat in de markt? De drie GEEF-gemeentes hopen er middels de bewustwordingscampagne voor te zorgen dat hun burger beter beslagen ter ijs komen, en hierdoor gestimuleerd worden om zelf actie te ondernemen.

Kijk de hele presentatie van Stella van Gent hier terug:
   • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren