Actueel

Symposium 'Staat van Friese Senioren'

Op donderdag 2 februari 2017  organiseren het Fries Sociaal Planbureau en de NHL een symposium waarbij inleiders vanuit diverse disciplines ingaan op de uitdagingen en kansen die vergrijzing meebrengen in dit veranderende demografische- en zorglandschap.

   
Fryslân vergrijst. Over vijftien jaar is naar verwachting één op de vier Friezen 65 jaar of ouder. De vergrijzing brengt een stijging van het aantal zorgvragen met zich mee. Tegelijkertijd verandert het zorgstelsel: er wordt een grotere zelfredzaamheid van mensen verwacht, met steun vanuit de eigen sociale omgeving. Graag wijzen wij u op het symposium 'Staat van Friese Senioren'. Aanmelden kan hier.

Wat kunt u deze middag verwachten:
  • Onze dagvoorzitter Arjette de Pree loodst u door deze middag, waarin we Douwe Draaisma mogen verwelkomen die een boeiende inleiding heeft voorbereid.
  • Na de inleidingen van lector Evelyn Finnema van het Talma-lectoraat enIngrid van de Vegte van het Fries Sociaal Planbureau laten we de politiek aan het woord.
  • Een aantal wethouders (Andries Ekhart, Jelle Zoetendal en Boukje Tol) gaan in op het ouderenbeleid, nu en in de toekomst, van hun gemeente.
  • Daarna wordt een referentiegroep van (mondige) ouderen geïnstalleerd die na de volgende  estafette van sprekers hun mening geven.
  • De estafette van sprekers gaan over een aantal thema’s in de hedendaagse en toekomstige  ouderenzorg: vergrijzing, wonen en woonomgeving, zorg en wonen, domotica, mantelzorg, eenzaamheid, bewegen, de sociale component en het belang van bewegen.
  • Hierna kunnen we onder het genot van een drankje en hapje nog even doorpraten. 
fspsymposium


  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren