Actueel

Masterclass Scheiden wonen en zorg

Op donderdag 8 juni 2017 organiseerde Platform GEEF een masterclass over het scheiden van wonen en zorg. Lees hieronder een kort verslag en de uitkomsten van deze middag.

Sinds de invoering van de WMO in 2015 zijn steeds meer zorginstellingen genoodzaakt wonen en zorg te scheiden. Dit heeft geleid tot veel veranderingen en daarbij behorende problemen, die ook onder de verschillende participanten van Platform GEEF ervaren worden. Daarom heeft Platform GEEF op 8 juni 2017 een masterclass georganiseerd rondom deze thematiek, met als centrale vraag hoe de samenwerking tussen partijen in problematische situaties verbeterd kan worden.

De middag, die vooral in het teken stond van werksessies, werd ingeleid door Nettie van Triest (Platform31). Zij vertelde de deelnemers over de ingrijpende gevolgen die het scheiden van wonen en zorg heeft voor de burger/cliënt en reikten enkele handvatten aan waarmee woningcorporaties, zorgorganisaties, en gemeenten gezamenlijk een oplossing zouden kunnen zoeken voor deze problemen. Deze kennis konden de deelnemers direct in de praktijk brengen tijdens de daarop volgende werksessies, waarin men in kleine groepen ging samenwerken met collega's uit andere disciplines. De werksessies draaiden om een casus, die door studenten van de opleiding Theater van de NHL op schitterende wijze tot leven werden gebracht. De deelnemers konden hierdoor met de client in gesprek staan en gezamenlijk tot een beter passende oplossing komen, vervolgens gingen de professionals onderling in overleg over ieders rol in deze nieuwe situatie.

Naast de ervaringen die de deelnemers hebben opgedaan, stond ook het deelbaar maken van deze kennis centraal tijdens de masterclass. Iedere werkgroep heeft hun oplossing aan de overige deelnemers gepresenteerd en vastgelegd in een format. De uitkomsten hiervan zijn door Platform GEEF verzameld en kunnen hier gedownload worden. We hopen dat met deze publicatie ook professionals die niet aanwezig waren bij de masterclass kunnen profiteren van de kennis over alternatieve manieren van met elkaar samenwerken.

  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren