Actueel

Platform GEEF sluit aan bij ECHAlliance

Platform GEEF is het eerste Nederlandse kenniscentrum op het gebied van woonzorgtechnologie dat aansluit bij European Connected Health Alliance, (ECHAlliance). Friesland loopt hiermee voorop in het ontwikkelen van kennis die het langer thuis wonen voor ouderen ondersteunt.

Platform GEEF is onder de naam Digital Health Friesland Ecosystem partner geworden in de European Connected Health Alliance (ECH Alliance) the International Network of Connected Health Ecosystems. Vertegenwoordigers van de ECH Alliance komen op het symposium dat op 15 november ter ere van 10 jaar GEEF wordt georganiseerd. Zij zullen de verbinding met GEEF bekrachtigen. Aansluiting bij een Europees netwerk biedt aan GEEF en haar 16 participanten de mogelijkheid om kennis te delen met vergelijkbare ecosystemen in Europa.

Platform GEEF zet zich in om kennis over woonzorgtechnologie te verspreiden zodat senioren en mensen met een beperking langer thuis kunnen blijven wonen. Zij doet dit met een Friese bril op. Het is interessant om over de grenzen van Nederland te kijken naar de aanpak in andere regio’s en culturen zodat we daarvan de goede dingen over kunnen nemen.

De Gemeente Leeuwarden is een van de participanten van GEEF en heeft initiatief genomen voor de zoektocht naar een Europees netwerk om bij aan te sluiten. De ECH Alliance heeft van alle mogelijkheden de meeste synergie met de activiteiten van GEEF.

Omdat Platform GEEF in november10 jaar bestaat wordt er op 15 november een symposium gehouden in de theaterzaal van de NHL Hogeschool aan de Rengerslaan 10 te Leeuwarden.

Over ECH Alliance
https://echalliance.com/
The European Connected Health Alliance (ECHAlliance) is the largest membership organisation on Digital Health, Wellness and Active Ageing with a community of 600+ organisation members and 16.500+ experts.
  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren