Actueel

Terugblik op 10 jaar GEEF

Op 15 november vierden wij met vele geïnteresseerden het 10-jarig bestaan van Platform GEEF. Tijdens een divers programma kwamen verschillende hoogtepunten uit de beginjaren en het meer recente verleden voorbij.

Tijdens het middagprogramma boden het bestuur, de raad van advies en de medewerkers van Platform GEEF de ongeveer 120 belangstellenden een terugblik op 10 jaar GEEF aan. Daarnaast vond de opening van het vernieuwde Huis van het Heden plaats, werd de Woonzorgatlas 3.0 gelanceerd, en maakten we de toetreding van Platform GEEF tot de ECH Alliance officieel. Het hele programma is terug te kijken via deze link.

 MG 0013
Onder de genodigden was ook mevrouw Bettie Visser uit Dokkum. Zij werd tijdens deze middag een aantal keren in het zonnetje gezet omdat zij als ambassadrice al meer dan 100 exemplaren van de brochure Slim en Snel heeft verspreid onder zorgmedewerkers in Dokkum en omstreken. Zij heeft vorig jaar de derde prijs gewonnen bij de Prijsvraag Slim en Snel.

Na het welkom van de bestuursvoorzitter Rein Swart volgde een aantal korte presentaties. Directeur Erik Zwierenberg nam de mensen in de zaal mee langs de tijdlijn van 10 jaar GEEF. Hij schetste ook een beeld van de toekomst. Mikaela Nordenfelt, voorzitter van de ECH Alliance, was uit Brussel gekomen om de toetreding van Platform GEEF tot het Europese Netwerk ECH Alliance te bekrachtigen. Zij gaf daarnaast een presentatie over de mogelijkheden die aansluiting bij de ECH Alliance de participanten van GEEF biedt.

 MG 0021
Pietrik Zijlstra, projectleider van de Woonzorgatlas, sprak haar trots uit over de stappen die het afgelopen jaar zijn gezet. Deze werden zichtbaar in een animatievideo over de Woonzorgatlas, gemaakt door studenten Communicatie en Multimedia Design van de NHL. Aansluitend daarop werd het eerste exemplaar van de rapportage aan vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties overhandigd.

 MG 0032

In een ronde tafelgesprek hebben vijf participanten verteld over de bij hen bereikte “GEEF-resultaten”. Platform GEEF heeft betekenis voor de praktijk van het wonen, zorgen, en onderwijs. Beleidsmakers doen met de producten en adviezen van GEEF hun voordeel.

Aan het eind van de middag is het vernieuwde Huis van het Heden geopend door wethouder Andries Eckhart. Hij is daarbij geholpen door de wethouder en burgemeester van Juinen, twee welbekende personages van Van Kooten en De Bie. Gezamenlijk namen zij de belangstellenden mee naar de opening. Alle aanwezigen konden het vernieuwde Huis van het Heden vervolgens als eerste bezoekers bekijken. De leveranciers van de Tovertafel en de Beleef-TV kwamen hun producten exclusief voor de opening demonstreren. Een impressie van de opening is hier terug te kijken.

 MG 0048
In de Theaterzaal kon men daarna genieten van een drankje en allerlei lekkere hapjes bij de proeverij van maaltijdservice Van Smaak. 

Als Platform GEEF kijken we niet alleen terug op 10 succesvolle jaren, maar ook op een succesvolle viering met vele belangstellenden. Het grootste gedeelte van de dag stond in het teken van de toekomst en we kijken er dan ook naar uit om de komende 10 jaar gezamenlijk verder te werken aan het langer zelfstandig thuis wonen van alle inwoners van Friesland.

 

  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren