Actueel

Terugblik op 2018 door Mia Schaafsma

In maart van dit jaar publiceerde Platform GEEF in deze nieuwsbrief een interview over mijn eerste weken bij deze Friese netwerkorganisatie. Inmiddels is dit jaar bijna weer achter de rug. Tijdens het GEEF Symposium typeerde ik dit jaar als een jaar van het herpakken van onze kracht. Platform GEEF wil groeien; groeien in de zin van impact hebben. En dan moet je stevig in je schoenen staan! We willen voor burgers, mantelzorgers, zorgprofessionals en studenten dé expert zijn op het gebied van langer zelfstandig thuis wonen met digitale oplossingen. En in 2018 is dat gelukt; we bereikten meer mensen dan ooit tevoren.


2018 was voor mij een jaar waarin ik zakelijk de wereld van langer zelfstandig thuis wonen leerde kennen, maar ook privé. Door het overlijden van mijn moeder kwamen wij als familie plotsklaps ook voor dit vraagstuk te staan. Ineens zijn mijn broers en ik mantelzorger, ineens ervaar je het belang van een sociaal netwerk én ineens bekijk je je ouderlijk huis met andere ogen: is het veilig en comfortabel voor mijn vader? En: hoe zou domotica en woon(zorg)technologie kunnen helpen? Op  het gebied van langer zelfstandig thuis wonen kan veel, maar de praktijk wijst uit: het is nog niet zo simpel. En zoals onze familie zijn er zoveel families met zorgen over ouders op leeftijd of over kinderen en vrienden die om wat voor reden dan ook in een kwetsbare situatie zitten en waarbij zelfstandig wonen niet vanzelfsprekend is. Het werk van Platform GEEF is nog niet af!

Wat zullen wij ons herinneren van het jaar 2018? Ik noem een paar hoogtepunten: het eOntbijt samen met VWS, de workshop met robotrollator Lea, het agenderen van het onderwerp ‘digitale preventie van probleemgedrag’ in een masterclass, de uitwisselingsdagen met organisaties uit Zuid-Zweden, de opstart van een nieuw trainingsprogramma en het GEEF Symposium ‘Geef Geluk’.  Er ontstonden in 2018 nieuwe samenwerkingsverbanden en we hebben verdere stappen ondernomen in het samenwerken met Friese bedrijven. Zo treedt volgend jaar Buro Hagelslag als eerste MKB ondernemer toe tot Platform GEEF.

Ik ben een tevreden directeur. Bij Platform GEEF zien we dagelijks hoe domotica en woon(zorg)technologie kwaliteit aan het wonen en leven van mensen toevoegt: veiligheid, comfort, zelfredzaamheid, waardigheid, contact maken, elkaar ontmoeten… Onze overtuiging is dat technologie kan bijdragen aan je kwaliteit van leven en je levensgeluk. En om met de woorden van een professor op het gebied van positieve psychologie te eindigen: geluk voegt extra jaren toe aan je leven en extra leven aan je jaren. Daarom zetten we het motto van dit symposium door in 2019: GEEF Geluk. Met name tijdens de komende feestdagen!

Tot ziens bij Platform GEEF in 2019!

 

  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren