Actueel

Robot zeehond Paro op bezoek bij GEEF

In de maand september van dit jaar komt Paro in het Huis van het Heden logeren. Paro is een therapeutische robot en wordt gebruikt als gezelschap voor dementerende ouderen en zieke kinderen.
Wilt u Paro ontmoeten? Maak dan een afspraak met onze huismeester.

paro-robotic-healing-seal-1 Robot zeehond Paro op bezoek bij GEEF - Platform GEEF

Paro is een baby zadelrob, bedoeld om een kalmerend effect te hebben en emotionele reacties te ontlokken aan patiënten in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Het gebruik is vergelijkbaar met therapie met behulp van dieren maar zonder de negatieve aspecten.

Paro is ontworpen door Takanori Shibata van het Intelligent System Research Institute van het Japanse National Institute of Advanced Industrial Science and Technology in het begin van 1993. Het werd voor het eerst gedemonstreerd aan het publiek aan het eind van 2001 en werd een Best of COMDEX finalist in 2003. Handgemaakte versies worden verkocht sinds 2004.

De robot heeft tactiele sensoren en reageert op aanrakingen door het bewegen van de staart en het openen en sluiten van de ogen. Tevens reageert het op geluiden en kan het stemmen herkennen. Het kan emoties tonen zoals verbazing, blijdschap en boosheid. Het produceert klanken die lijken op een echte baby zeehond en (in tegenstelling tot een echte baby zeehond) is actief tijdens de dag en slaapt 's nachts.

Paro is eigendom van het Zorginnovatie Forum.

  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren