Actueel

Bijeenkomst: Kansen en uitdagingen in de seniorenhuisvesting

Op 27 november 2014 organiseert de Kamer van Koophandel (in samenwerking met het Zorg Innovatie Forum) een bijeenkomst in Hoogeveen, met als thema "Kansen en uitdagingen in de seniorenhuisvesting". 

De zorg in Nederland is volop in beweging. Mede door de politieke keuzes in Den Haag zijn er grote veranderingen op komst in de huisvesting van senioren. Deze ontwikkelingen zijn interessant voor gemeenten, zorg- en onderwijsinstellingen, en -corporaties en biedt ondernemers kansen.

Uit onderzoek door onderzoeksbureau Estea in opdracht van de Kamer van Koophandel blijkt dat op termijn een tekort ontstaat aan geschikte en zorgbestendige huisvesting voor senioren. Het gaat dan bijvoorbeeld om bouwkundige aanpassingen, de aanschaf van domotica-oplossingen (thuisautomatisering), e-health en andere hulpmiddelen waardoor mensen langer thuis kunnen wonen. Alleen al voor Groningen en Drenthe worden de noodzakelijke investeringen geschat op minimaal 300 miljoen.

Ondernemers, gemeenten, corporaties en zorg- en onderwijsinstellingen kunnen elkaar versterken om deze uitdagingen samen op te pakken.

Wij nodigen u graag uit om samen kennis op te doen en te delen. Dat kan leiden tot nieuwe diensten, producten of samenwerkingsverbanden voor deze markt. Aan het eind van de bijeenkomst heeft u meer inzicht in de ontwikkelingen in de markt en verschillende type opdrachtgevers. In het verlengde van deze bijeenkomst bieden wij u begeleiding aan bij het zetten van concrete vervolgstappen.

Programma

12.45 uur Ontvangst met koffie en thee
13.00 uur Wat is het uitgangspunt en wat zeggen de cijfers over de seniorenhuisvesting in de komende jaren door Robert Witmond, Kamer van Koophandel
13.30 uur Wat is de rol en het beleid van Bouwend Nederland door Rolf Koops, Bouwend Nederland
13.50 uur Presentatie over de Kop-Staart woning door Maarten Konijn, Architectenbureau ‘Mannen in de ruimte’
14.10 uur Presentatie Onderwijsprogramma rond Zorg en Technologie door Jan Zantinge, Alfa College
14.30 uur Uitdagingen in de zorgsector door Ruud Slot van De ZorgZaak
14.50 uur Thuiscomfort en langer zelfstandig thuis wonen door Henk ter Burg van de Technische Unie
15.30 uur Korte pauze met aansluitend een discussie over een drietal vraagstukken binnen de seniorenhuisvesting
16.30 uur Afsluiting door Erwin Schiphorst, Zorg Innovatie Forum
17.00 uur Borrel en netwerkmoment

Datum/locatie

27 november 2014
Alfa College, Voltastraat 33, Hoogeveen

Kosten

Er zijn geen deelnamekosten voor deze bijeenkomst.

Aanmelden

Meldt u aan de site van KvK


  • Aangemaakt op .
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren