• Woonkamer

  • Keuken

  • Slaapkamer

  • Badkamer

Wat is het Huis van het Heden?


Het Huis van het Heden is een ruimte in de NHL Stenden Hogeschool te Leeuwarden en ingericht als modelwoning voor kwetsbare en oudere mensen. Bezoekers kunnen tijdens een rondleiding het gemak en comfort ervaren van technologische toepassingen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Ze doen ideeën op en worden aan het denken gezet over de voor- en nadelen van woonzorgtechnologie.
Het Huis van het Heden is gericht op het zelf kunnen ervaren en uitproberen van deze technologie. Bezoekers kunnen een beeld vormen van oplossingen die bij hun situatie passen. Bent u recentelijk in het Huis van het Heden geweest en wilt u meer informatie over de oplossingen die u gezien heeft? Kijk dan hierboven bij ‘hulpmiddelen’.
In het Huis van het Heden is een selectie uit het aanbod aan woonzorgtechnologie aangebracht. Daarnaast is gelet op ‘gewone’ dingen die het dagelijks gebruik van een woning bepalen. In de gehele woning zijn de vloeren vrij van obstakels zoals kleedjes en overbodige meubelen. In de douchecabine ligt een anti-slip vloer en op een aantal plaatsen zijn handgrepen aangebracht en er is een douchestoeltje. In de woon- en slaapkamer is goede verlichting, ook laag bij de grond. In de keuken is een in hoogte verstelbaar keukenblok en er zijn rook- en koolmonoxide melders. Met één afstandsbediening kunnen de gordijnen en verlichting bediend worden.
Bij de toegang tot de woning is er camerabeveiliging met een spreek-luisterverbinding. In de woning zijn verschillende vormen van personenalarmering aanwezig en er zijn sensoren en digitale toepassingen aanwezig voor zorg op afstand. Ook staat er een aanraakscherm voor het eenvoudig regelen van dagelijkse dingen, zoals bijvoorbeeld de boodschappen bestellen, (beeld)bellen, het doen van spelletjes en het beluisteren van muziek.

Agenda van Huis van het Heden

U kunt een bezoek brengen aan het Huis van het Heden en de woonzorgtechnologie zelf ervaren. Hieronder kunt u zien op welke momenten het Huis van het Heden al bezet is en op welke momenten u mogelijk nog langs kunt komen. Stem een afspraak af met de Huismeester via onderstaande formulier, dan neemt zij zo spoedig mogelijk contact met u op.


hennyfeijerRondleidingen door: Henny Feijer

Huismeester
Telefoon: 058 251 2604
E-mail: info@platformgeef.nl

Maak een afspraak

Via dit formulier kunt u aangeven wanneer u langs zou willen komen voor een rondleiding. U krijgt hierop een reactie van onze Huismeester, om af te stemmen of dit in de planning van het Huis van het Heden past. Pas na deze bevestiging is de afspraak definitief en zal deze in de agenda verschijnen. Direct afstemmen? Neem dan telefonisch contact op.
Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
© Copyright Platform Geef

Op Platform GEEF gebruiken wij cookies om je website ervaring te verbeteren. Wil je meer informatie over cookies, klik dan hier.

Accepteren